jak bedziesz odbieral to policz zeby...pierdolnik w tych numerach w ETCE...ale jak ja zamawialem to musialem przyklepac ze to bedzie montowane niezgodnie z przeznaczeniem producenta i nie mam prawa zwrotu (wad meterialowych sie nie balem, nawet jakby peklo na pol to duze kawalki nie dostana sie do reszty trybow bo sa oddzielone tym lozyskiem podwojnym )
[O2] Dłuższy piąty bieg - jak to wygląda ?
Zwiń
X
-
Sprawdź jeszcze cenę przy zamawianiu. Żebyś się nie zaskoczył.Zamieszczone przez Kwasny Zobacz wpisDzięki za szybką odpowiedź. Też tak myślałem,że pasuje, ale gość robił oczy że można coś takiego zrobić. Więc idę zamawiać. Jeszcze raz dzięki.
Komentarz
-
-
Można kupić tanio?Zamieszczone przez b8tz Zobacz wpisKoła 0,74 można pozyskać ze skrzyni o kodzie LNR - stosowanej w Fabii, Polo i Ibizie. Mnie taką skrzynię udało się kupić z urwanym mocowaniem za 100 zł.
Komentarz
-
-
Dlatego do tego silnika jestem Max za 0.74Zamieszczone przez Kwasny Zobacz wpisKoła zamontowane plus nowy olej i uszczelka. Narazie mały test do pracy autostradą, jestem pozytywnie zdziwiony. Da się jechać nawet 70km/h ale dynamiki brak.
Komentarz
-
-
Może ktoś to potwierdzić etką? (ja nie posiadam niestety)Zamieszczone przez b8tz Zobacz wpisKoła 0,74 można pozyskać ze skrzyni o kodzie LNR - stosowanej w Fabii, Polo i Ibizie. Mnie taką skrzynię udało się kupić z urwanym mocowaniem za 100 zł.
W jakiejś etce online znalazłem koła:
stałe - 02T311361E 5.bieg, 32/36 (http://pl.realoem.me/Seat/E/IB/2011/.../311/311032#22)
załączane - 02T311158P 5.bieg, 37/50 (http://pl.realoem.me/Seat/E/IB/2011/.../311/311033#17)
czy to faktycznie podejdzie? coś tu nie gra (różna liczba zębów) czy ja coś pomieszałem?Ostatnio edytowany przez UnlimitedPL; 43943.
Komentarz
-
-
Tak te koła znam.
Jednak chodzi mi o skrzynie LNR. Nie widzę tam stałego koła 37 zębów. Błąd etki?
A moze w kołach zębatych załączanych jest błędnie dopisana skrzynia LNR...Ostatnio edytowany przez UnlimitedPL; 43943.
Komentarz
-
-
Panowie, mam okazje kupić calą skrzynie LNR za 300zł z samochodu, który ma 89tyś przebiegu. Jeśli zdecyduje się na zakup, powiedzcie proszę w co musze się jeszcze zaopatrzyć aby bezproblemowo zakończyć calą operacje?
-koła zębate
- pierścienie dustansujące, trzeba zamówić w aso?
-olej
I to wszysyko?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Wysłane z mojego S2 LITE przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
-Kola to trzeba miec
-pierscienie ...niekoniecznie...masz druga skrzynie...a jak luz bedzie jakis olbrzymi to najwyzej domowisz lub z LNR
- no i olej..ja bym polecal wymiane a nie dolewke.
Co do numerow nie pomoge nic nie poradze jak bledy w ETCE ...ale to co ja widzie to wychodzi 0,8922) 02T 311 361 E gear 5-speed
32/361 LNR
Komentarz
-
-
A może lepszym rozwiązaniem byłoby przełożenie tego koła zębatego przy mechaniźmie różnicowym na taki z mniejszą ilością zębów bądź całych wałków z wszystkimi kołami zębatymi z innej skrzyni. Czyli obudowa skrzyni stara, a środek inny.
Wtedy wszystkie biegi by się ciut wydłużyły. Pytanie czy jest to wykonalne. Oczywiście ścięgnięcie skrzyni nieuniknione.Ostatnio edytowany przez UnlimitedPL; 43943.
Komentarz
-
Komentarz